Při sledování hokeje hrozí zvýšené riziko infarktu

května 5, 2019

Aegon přichystal u příležitosti probíhajícího šampionátu speciální akci pro své stávající klienty. Klient, kterého by v den zápasu českého hokejového týmu postihl infarkt, dostane od pojišťovny dvojnásobné pojistné plnění.

„Uvědomujeme si, že se jedná o citlivé téma a řada klientů to může brát jako drsný černý humor, ale zvýšená pravděpodobnost výskytu infarktu v době zápasu je reálná hrozba,“ vysvětluje Michal Korejs, ředitel útvaru produkt pojišťovny Aegon.

Tématem zvýšeného rizika srdeční příhody v průběhu sportovních zápasů se zabývala studie provedená v Německu v roce 2006 v průběhu konání světového poháru FIFA. Výsledky studie ukázaly, že sledování stresujícího sportovního zápasu zvyšuje riziko infarktu více než dvojnásobně. Informace o studii zde.

Akce se týká stávajících klientů pojišťovny Aegon, kteří mají v rámci svého životního pojištění sjednáno připojištění závažných onemocnění. Dvojnásobné pojistné plnění bude vyplaceno v případě infarktu, ke kterému dojde v období trvání MS v hokeji v Bratislavě a Košicích od 10. do 26. 5. 2019, a to konkrétně v těch dnech, v nichž bude česká hokejová reprezentace hrát zápas.

Pojišťovna Aegon vyplatí dvojnásobné pojistné plnění až do maximální výše 3 miliony Kč. Nárok na vznik pojistného plnění se řídí standardními pojistnými podmínkami včetně platné čekací lhůty 6 měsíců od počátku smlouvy.

Ischemická choroba srdeční, mezi jejíž projevy infarkt myokardu patří, je jedno z nejčastěji se vyskytujících onemocnění v rozvinutých zemích, včetně České republiky. Srdeční infarkt je jednou z nejfrekventovanějších diagnóz v rámci pojištění závažných onemocnění. Není již pravidlem, že postihuje pouze starší ročníky. V dnešním uspěchaném světě postihuje běžně i osoby kolem 40ti let věku. V ČR je více než polovina všech hospitalizací dospělých na interních odděleních podmíněna kardiovaskulárními chorobami.