Aegon se dohodl na prodeji akcií svých společností v České republice a na Slovensku společnosti NN

srpna 16, 2018

Aegon dnes oznámil prodej svých společností v České republice a na Slovensku společnosti NN. Transakce je v souladu se strategickým cílem firmy Aegon optimalizovat portfolio a alokaci kapitálu v rámci svých obchodních aktivit.

"Tato dohoda je dalším krokem k racionalizaci naší geografické stopy a k soustředění našich zdrojů na naše klíčové trhy", řekl Alex Wynaendts, generální ředitel koncernu Aegon. "Transakce zaručuje pokračování péče o zákazníky, nabízí nové příležitosti pro zaměstnance a je v nejlepším zájmu našich akcionářů".

Společnosti v České republice a na Slovensku poskytují převážně investiční životní pojištění, rizikové životní pojištění a také penzijní produkty na Slovensku. V roce 2017 dosáhl zisk před zdaněním výše 16 milionů EUR.

Dohoda podléhá obvyklým regulačním schválením a očekává se, že bude dokončena během prvního čtvrtletí roku 2019. Tato transakce nebude mít žádný významný dopad na další operace společnosti Aegon ve střední a východní Evropě.

Co vás může zajímat

Co se stane s mým životním pojištěním Aegon?
V tuto chvíli se pro naše klienty nic nemění. Produkty klientů Aegonu se nemění – ceny a podmínky produktů zůstávají stejné. Klienti tak mohou těžit i v budoucnu z nadstandardních podmínek, které produkty Aegon nabízí.
Vzájemné sdílení zkušeností a nárůst společnosti výrazně přispějí k dalšímu rozvoji a inovaci produktů a služeb, z čehož budou těžit především naši klienti.

Jak mohu kontaktovat Aegon?
Vše zůstává beze změn, telefonní číslo, e-mailové adresy i přístup na klientský portál.

Pro více informací se můžete obrátit na pracovníky kontaktního centra Aegon na čísle 244 090 800 nebo e-mailem na dotazy@aegon.cz.